Extra Virgin Olive Oil Monocultivar Casaliva

Extra Virgin Olive Oil Monocultivar Casaliva

Variety of olives: 100% Casaliva Cultivar.

Perfume: green fruity of fresh olives with aromas of aromatic herbs. Light olive fruity.

Taste: herbaceous balanced in the taste sensations of sweet, with slightly bitter and spicy notes and a slight hint of almond.

Pairings: appetizers and fish and meat carpaccio, vegetable soups and bruschetta

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Description

Harvesting and milling period: from mid-October to mid-November.

Time from harvest to milling: no more than 24 hours.

Milling method: continuous cycle. Cold extraction.

Color: light green, more or less intense depending on its maturity.

Acidity: the harvesting and pressing of the olives carried out in a timely manner make it possible to obtain an oil with a very low acidity (0.3%).

La varietà di olive Casaliva è una pianta autoctona del Lago di Garda coltivata sin dall’antichità in questo territorio. L’olio extravergine di oliva Casaliva prodotto dall’Az.Ag. Manestrini è ricavato dalla spremitura a freddo delle olive monocultivar Casaliva raccolte a mano sulle sponde del Lago di Garda.

L’accurata selezione del frutto raccolto nel momento della giusta maturazione e la particolare attenzione prestata nella lavorazione effettuata in giornata, permettono di ottenere un olio pregiato con proprietà salutari.

Essendo un olio pregiato, l’olio extravergine di oliva Casaliva prodotto dall’Az.Ag. Manestrini è consigliato per un utilizzo a crudo.

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