Extra Virgin Olive Oil Monocultivar Leccino

Area di produzione: Riviera del Garda Bresciano.

Variety of olives: 100% Leccino Cultivar.

Bouquet: delicate and elegant with hints of freshly picked olives. Light olive fruity.

Taste: full and harmonious, rich in sweet notes and a light intensity of bitter and spicy in the right balance.

Pairings: cooked fish, white meats, vegetables tending to sweetish and fresh cheeses. For its delicacy it enhances the flavor of complex and spicy dishes.

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Description

Harvesting and milling period: from mid-October to mid-November

Time from harvest to milling: no more than 24 hours

Milling method: continuous cycle. Cold extraction.

Color: very light green, with golden reflections.

Acidity: the collection and pressing of the olives carried out in a timely manner make it possible to obtain an oil with very low acidity (0.2% – 0.3%).

La cultivar di olive Leccino è la più diffusa al Mondo e viene coltivata sul Lago di Garda sin dall’antichità grazie al suo vigore e resistenza al freddo. Olive alla raccolta hanno un colore nero-violacee e sono indicate anche per il consumo del frutto stesso.
L’olio extravergine di oliva Leccino prodotto dall’Az.Ag. Manestrini è ricavato dalla spremitura a freddo delle sole olive Leccino raccolte a mano sulle sponde del Lago di Garda.

L’accurata selezione del frutto raccolto nel momento della giusta maturazione e la particolare attenzione prestata nella lavorazione effettuata in giornata, permettono di ottenere un olio pregiato con proprietà salutari.

Essendo un olio pregiato, l’olio extravergine di oliva Leccino è consigliato per un utilizzo a crudo.

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